Picture
Afgelopen dinsdag vond de halfjaarlijkse trendpresentatie plaats. Het evenement had met 350 bezoekers 10 procent meer mensen dan normaal bij de presentatie van de zomertrends. 

"Er begint weer beweging in te komen. Er is behoefte aan vernieuwing. Dat geldt voor modeprofessionals, voor consumenten en voor het modebeeld.", aldus trendwatcher Lidewij Edelkoort. Haar presentatie voor de zomer 2015 laat een rijk stofgebruik zien met veel plooien, draperieën, quilting en laagjes. Alles bij elkaar ook wel 'Gathering' genoemd.

Alles draait deze zomer om draperen, vouwen en omhullen en volgens Edelkoort over "het toevoegen van een derde dimensie door het plooien, mouleren, stikken en borduren van stof". 
Bron: FashionUnited

 
Wij zien lederen rokken overal de laatste tijd en dit vinden wij een goede zaak. Deze stijl is zo veelzijdig en verrassend makkelijk te stylen. Voorbij zijn de dagen dat leer was gereserveerd voor stoere, biker geïnspireerde outfits. Door het te combineren met knitwear of blouses, kan iedereen deze look dragen in de herfst.

 
Halloween, Allerheiligen en Dia de Los Muertos: het zijn allemaal dagen om de zielen die ons hebben verlaten te herdenken. Het wordt in verschillende delen van de wereld gevierd en ieder doet het op zijn eigen manier. De laatste jaren is er in de modewereld veel meer aandacht besteed aan deze dagen. Met name dankzij de groeiende populariteit van Halloween en Dia de Los Muertos.

Deze trend heeft een stijgende lijn in de Fashion Scene, waarbij vele traditionele elementen terugkomen. Het skelet is één van de veel gebruikte elementen in deze trend. Zo zien we de doodskop en andere delen van het skelet veelvoudig gedragen worden. Denk hierbij aan items als: leggings en truien.

De kleuren die gebruikt worden tijden Dia de Los Muertos zijn meest
al vrolijk. Dit is goed terug te zien in de gezichtsbeschildering, decoraties en accessoires die de mensen bij zich hebben. Hiervoor wordt de term "happy skull" vaak gebruikt (Lees: een doodskop die versiert is in de kleuren roze, oranje, geel, paars, blauw, zwart en wit).