Het is weer snel gegaan; de jaarlijkse Amsterdam Fashion Week is alweer bijna voorbij. Vol verwachting hebben we toegekeken wat de designers dit keer weer voor ons in petto hadden en we hebben flink genoten van alle mooie, bijzondere en aparte ontwerpen die ons voorbij gegaan zijn. De Amsterdam Fashion Week heeft ook weer een platform geboden aan vele jonge ontwerpers die hun debuut willen maken in de modewereld en we zijn erg benieuwd wat we in de toekomst nog allemaal gaan zien van deze jonge talenten.

Hieronder een aantal foto's van de catwalkshows. Heeft u er ook zo van genoten?
 
 
Versus Versace heeft de Belgische ontwerper Anthony Vaccarello gestrikt om de nieuwe collectie voor het merk te ontwerpen. Versus is de tweede lijn van het Italiaanse modehuis Versace en kenmerkt zich voornamelijk door de rock-chique stijl die de collecties voeren.  

Afgelopen zomer deden er al geruchten de ronde dat de Belgische  ontwerper Anthony Vaccarello voor Versace zou gaan ontwerpen. Dat is nu eindelijk bevestigt. Wanneer de collectie op de markt verschijnt is nog niet bekend. Wel zal de onthulling van de collectie op een speciaal event plaatsvinden aldus Versace.

Anthony Vaccarello werkte eerder met o.a. Karl Lagerfeld en Fendi. Hierna verhuisde hij naar Parijs en startte zijn eigen modelijn waarmee hij ook participeert aan the Fashion Week in de stad van de liefde. 
 
Picture
Het is niet altijd rozenkleuren en maneschijn in de modewereld. Regelmatig ontstaat er heftige rivaliteit onder de internationale ontwerpers. Natuurlijk wel allemaal achter de schermen en met een verhullende glimlach op het gezicht. Maar dat er vaak sprake is van kwaadsprekerij, dat valt niet te betwisten.

Roberto Cavalli komt nu wel met een hele serieuze beschuldiging. De topdesigner claimt namelijk dat ontwerper Michael Kors zijn collectie al enige tijd zou kopiëren! “Hij is één van de grootste kopie designers van de wereld. Ik wil dat hij stopt met het kopiëren van mijn ontwerpen! Stop! Hij kopieert echt iedereen”, aldus Roberto Cavalli.

Karl Lagerfield
Maar of we de beschuldiging van Roberto Cavalli serieus moeten nemen is nog maar de vraag. Hij heeft er namelijk het handje van om zijn conculega's te beledigen. Over Karl Lagerfield kon hij het volgende zeggen: "Just because you are an artist you don't have to dress like that. Karl Lagerfeld, he looks ridiculous.". 



Maar oordeel vooral zelf! Vindt u dat andere ontwerpers de Italiaanse Cavalli kopiëren? Laat het ons weten!

Psssst...
Vanaf volgende week is de nieuwe collectie van Just Cavalli in onze webshop verkrijgbaar.

 
Picture
Vanaf eind volgende week verwelkomen wij een nieuw merk op sisera.nl, te kennen: Just Cavalli. Het merk is al verkrijgbaar in onze winkels. Vanaf volgende week zal de nieuwe lente- & zomercollectie 2014 ook voor het online winkelend publiek voorhanden zijn. 

De kledinglijn Just Cavalli kenmerkt zich door een jeugdige uitstraling, experimentale prints en exclusieve stoffen. Zoals Roberto Cavalli mooi weet te verwoorden: "I created Just Cavalli for young people, who are always inspiring my designs...I observe them, study them— sometimes I’m taken aback by them, they fascinate me...the focus of Just Cavalli has turned to the real world, to the contemporary—the absolute territory of the new generation!“

Geïnteresseerd? Zie hieronder twee jurkjes uit de lente- & zomercollectie 2014. Deze zullen tevens volgende week in onze webshop verkrijgbaar zijn! Pre-order via: [email protected]!


 
Picture
Op woensdag 4 december onthulde het Belgische merk A.F. Vandevorst samen met de diamantenbedrijven Diarough en UNI-Design 's werelds duurste laarzen. Hiermee brengen de bedrijven de term luxe schoeisel naar een heel ander level!

De zwarte laarzen met het nu populaire paisley print zijn bedekt met 38.883 diamanten, goed voor 1.527 karaat. De diamanten hadden de volgende kleuren: champagne, grijs en roze. Het logo van A.F. Vandevorst op de laarzen is bezet zeldzame rode diamanten. 


In totaal is er meer dan 30.000 uur handwerk aan te pas gekomen. Prijskaartje? €2.348.000!!! Het bedrijf onthulde de schoenen in het bijzijn van 400 VIP's, waaronder de Belgische Koningin Mathilde. Bron: www.jckonline.com

 
Sinterklaas is alweer een week op stap in ons koude kikkerlandje. Nu zal de Goedheiligman aanstaande zaterdag 30 november ook een bezoekje brengen aan de Beethovenstraat te Amsterdam! Gewapend met een hele berg cadeautjes... en pepernoten!

Sisera & Scapa delen ook uit
Naast de zwarte pieten die flink met pepernoten en ander snoepgoed zullen strooien, komen Sisera en Scapa ook met een leuke actie die alleen geldig is op deze dag! Zo kunt u bij Scapa genieten van 10% korting op alle juwelen van Sputnik. En bij Sisera krijgt u zelfs 10% korting op het gehele assortiment! 

Het programma
Van 12.30 tot 14.30 komen de eerste twee Zwarte Pieten met een hele berg cadeautjes en pepernoten. Zij lopen door de straat en om 14.30 verwelkomen we Sinterklaas en de andere Pieten. Van 15.30 tot 16.30 houdt Sinterklaas audiëntie in de Theaterbus voor nr. 19 in de Beethovenstraat.

Andere initiatieven 
BBROOD bakt koekjes, Tea in the City verzorgt speculaasthee, De Logie houdt Open Flessendag, Meidi-Ya houdt een Kimchi-tasting en De Kinderkleding Winkel heeft Theaterbus Busganga geregeld: voorstellingen om 11.00 - 12.15 - 13.30 - 14.45. 
 
Picture
De feestdagen komen steeds dichterbij. Voor diverse winkels en organisaties betekend dit het startsignaal van de uitverkoop. Zo ook bij het Italiaanse merk Stefanel. De mid season promotion bij dit modehuis is vanaf nu officieel begonnen! Dit houdt in: kortingen tot maar liefst 30%

Het merk Stefanel is in 1979 geboren en de collectie werd al snel een modestatus over de hele wereld. Met ruim 700 winkels (voornamelijk gevestigd in Europa) stijgt de populariteit van het merk in een snel tempo. Ook bij het Nederlands publiek worden de collecties elk seizoen steeds beter ontvangen. 

Kom gezellig een kijkje nemen en geniet van de sale!
Beethovenstraat 65
1077HN Amsterdam
Nederland

 
Het merk Valentino heeft voor het eerst een collectie ontworpen die specifiek op een bepaald gebied gefocust is. Het Italiaanse modehuis presenteerde vandaag namelijk de Shanghai collectie. Dit om de opening van de nieuwe winkel in de Chinese stad te vieren. De items uit de collectie zullen de eerste maanden exclusief in deze wereldstad te koop zijn. Daarna zal de kledinglijn ook verkrijgbaar zijn in grote steden als New York, Rome en Parijs. 

Hieronder kunt u de livestream van de collectie bekijken!
 
Supermodel Cara Delevingne is genomineerd voor de Britse Fashion Awards. Het eigenzinnige model (21 jaar!) is de fashion sensatie van het moment en werd in 2012 al model van het jaar. Wederom is zij genomineerd voor die prijs, samen met Victoria Beckham. Mevrouw Beckham is verder genomineerd voor twee andere prijzen, namelijk: de 'Red Carpet Award' en 'Merk van het jaar'. De genomineerden werden gekozen door een panel van 200 mensen uit de mode-industrie. 

Wie er wint? Dat is nog de vraag!
Picture
Cara D. op de catwalk voor Versace (links) en Michael Kors (rechts).
 
Op 12 oktober werd de must see van dit najaar geopend. Een tentoonstelling over de invloedrijke Coco Chanel. Ze bracht de grootste verandering in vrouwenkleding, die vandaag de dag nog steeds geadoreerd wordt. Laat u inspireren!