Zo moeder, zo schoondochter. Kate Middleton bracht duidelijk een ode aan Prins William’s overleden moeder Diana, welke tevens een blauwe jurk met witte stippen droeg toen zij haar pasgeboren William aan de wereld toonde. Kate’s jurk is korter en lijkt een  modernere versie te zijn van Diana’s jurk. Wat vindt u van deze subliminale ode? Wij vinden het een mooi en elegant gebaar en feliciteren het koninklijke paar van harte met hun kersverse spruit!

 
Modehuis Max Mara verbreed haar horizon! Na zich jarenlang gericht te hebben op het ontwerpen van stijlvolle kleding, met name jassen, is er nu een kersvers item gelanceerd. De zogenoemde ‘JBag’ is de hotste en eerste tas uit de nieuwe lijn van de designers. Actrice Jennifer Garner is de modemuze van deze Jbag. Zal dit de nieuwe Birkingbag worden van Hermes? Wij wachten de reacties uit Hollywood af!

 
PictureMaryMe/JimmyPaul
Amsterdam Fashion Week organiseert van 6 tot en met 16 juli 2013 de halfjaarlijkse Nederlandse modeweek. Deze editie staat in het teken van de ontwikkeling van talent en innovatie.

De zusters Riet en Truus Spijkers openden afgelopen vrijdag de 19e editie van het mode-evenement van Nederland. Hierna werd de catwalk gevuld met de zuurstokken van het het Frans-Nederlandse duo MaryMe-JimmyPaul (zie hiernaast).

Andere ontwerpers die tijdens deze editie van het AFW hun collecties tonen zijn Marga Weimans, Winde Rienstra, Anne de Grijff, Francisco van Benthum en SuperTrash Girls.


Picture
AFW 2013
 
Foto
Doutzen Kroes wordt als ambassadrice van Dance4Life, een organisatie die zich inzet tegen aids, geregeld ingezet voor evenementen en commercials hiervan. Op zaterdag 6 juli werd zij weer ingezet, ditmaal vond er voorafgaand aan het festival 'Sensation into the Wild' in Amsterdam een veiling plaats voor de vaste donateurs van Dance4Life. Doutzen veilde hier een aantal "backstage" kledingstukken die zij ooit gedragen heeft bij Victoria's Secret. Op het einde besloot zij ter plekke de jurk die zij op het moment van de veiling droeg, ook te veilen en zij ging zonder enige moeite uit de kleren voor het goede doel. De organisatie heeft op deze dag in totaal een bedrag van €323.600,- ingezameld.

 
Picture
Het Nederlandse modemerk Bandolera zal toch een doorstart gaan maken. Voormalig medewerkster van Bandolera, Mirjam Cornelisse, heeft de merknaam en de bijbehorende rechten overgenomen van het modebedrijf. Het bedrijf zal onder de naam BBandolera verder gaan.

“We hebben er ongelofelijk veel zin en we hebben veel ideeën. De vrouwelijke consument heeft behoefte aan een bijzondere, verrassende en kwalitatieve collectie. En dat kunnen wij bieden met het nieuwe BBandolera.”, - Mirjam Cornellise. 

Bandolera werd afgelopen januari failliet verklaard als gevolg van mismanagement. Uit onderzoek bleek dat het bedrijf al enkele jaren geen winst meer maakte.

Het merk Not The Same, welke ook onder Bandolera viel, maakte eerder dit jaar al een doorstart dankzij investeerders.