Dit fashion item kent een lange geschiedenis die hoogtij vierde in de jaren '60 en is helemaal terug van weggeweest. The cape is dan ook het perfecte item voor het najaar, aangezien de winter nog even op zich laat wachten. De cape is tijdloos en kan dus gecombineerd worden met verschillende outfits. Hieronder ziet u hoe!
 
Inmiddels is de kleding bij Sisera volop in de SALE. Heeft u nog geen feestoutfit? Dan is het nu echt tijd om lekker te shoppen in onze webshop met 20% korting! Rood met zwart is een perfecte combinatie voor de kerst en het ziet er ook feestelijk uit. Dit leuke jurkje van Paule ka kunt u gemakkelijk dragen met een blazer en een heerlijke coltrui van Scapa. Voor de koudere dagen hebben wij deze prachtige mantel van Scapa voor u geselecteerd. Laat die feest dagen maar komen!
 
Picture
Afgelopen dinsdag vond de halfjaarlijkse trendpresentatie plaats. Het evenement had met 350 bezoekers 10 procent meer mensen dan normaal bij de presentatie van de zomertrends. 

"Er begint weer beweging in te komen. Er is behoefte aan vernieuwing. Dat geldt voor modeprofessionals, voor consumenten en voor het modebeeld.", aldus trendwatcher Lidewij Edelkoort. Haar presentatie voor de zomer 2015 laat een rijk stofgebruik zien met veel plooien, draperieën, quilting en laagjes. Alles bij elkaar ook wel 'Gathering' genoemd.

Alles draait deze zomer om draperen, vouwen en omhullen en volgens Edelkoort over "het toevoegen van een derde dimensie door het plooien, mouleren, stikken en borduren van stof". 
Bron: FashionUnited

 
Wij zien lederen rokken overal de laatste tijd en dit vinden wij een goede zaak. Deze stijl is zo veelzijdig en verrassend makkelijk te stylen. Voorbij zijn de dagen dat leer was gereserveerd voor stoere, biker geïnspireerde outfits. Door het te combineren met knitwear of blouses, kan iedereen deze look dragen in de herfst.

 
Halloween, Allerheiligen en Dia de Los Muertos: het zijn allemaal dagen om de zielen die ons hebben verlaten te herdenken. Het wordt in verschillende delen van de wereld gevierd en ieder doet het op zijn eigen manier. De laatste jaren is er in de modewereld veel meer aandacht besteed aan deze dagen. Met name dankzij de groeiende populariteit van Halloween en Dia de Los Muertos.

Deze trend heeft een stijgende lijn in de Fashion Scene, waarbij vele traditionele elementen terugkomen. Het skelet is één van de veel gebruikte elementen in deze trend. Zo zien we de doodskop en andere delen van het skelet veelvoudig gedragen worden. Denk hierbij aan items als: leggings en truien.

De kleuren die gebruikt worden tijden Dia de Los Muertos zijn meest
al vrolijk. Dit is goed terug te zien in de gezichtsbeschildering, decoraties en accessoires die de mensen bij zich hebben. Hiervoor wordt de term "happy skull" vaak gebruikt (Lees: een doodskop die versiert is in de kleuren roze, oranje, geel, paars, blauw, zwart en wit).
 
Deze herfst en winter zijn ze niet meer weg te denken uit het modebeeld. De hoeden en mutsen maakten vorige jaar al hun comeback, maar deze winter is het losgebarsten. Mutsen in verschillende basiskleuren, zoals zwart, blauw en grijs tot neon geel, roze en groen. Vooral de beanies zijn dit jaar erg populair. Ze geven uw outfit een wat stoerdere uitstraling, ideaal voor de casual dagen. Ook de hoeden zijn dit seizoen goed vertegenwoordigd. Zo zien we verschillende varianten op de deukhoed en is de bollenhoed met lange flap ook één van de musthaves van dit najaar.


 
Deze winter zijn laarzen de mode musthave op het gebied van schoenen, maar ééntje steek er wel met kop en schouders boven uit, namelijk the overknee boots. Deze lange laars die tot over de knie komt is er in verschillende varianten. Suède, lakleer, glad lamsleer en hoge hakken ze zijn allemaal geoorloofd. Ralph Lauren en Phillip Lim zijn een paar van de grote modehuizen die deze trend volgen. Draag de laarzen met skinny jeans, minirok of een lange trui. Wees creatief!
 
De herfst leent zich uitermate goed voor de trend van nu: bordeauxrode lippen. Door het natte en kille weer van de afgelopen weken zien wij deze trend ook snel groeien! De burgundy lip geeft uw look een dramatisch effect en kan gecombineerd worden met diverse kledingtrends, zoals: leer en grafische prints!

Vele beroemdheden zoals Jennifer Lopez , Miranda Kerr en Camilla Belle zijn volledig betoverd door deze kleur lipstick en combineren het met gewaagde avondkleding of een andere eigenzinnige outfit.

En u? Gaat u ook voor deze geraffineerde look met een theelepel mysterie?  
 
Dit najaar is tweed helemaal terug in het modebeeld. Deze van oudsher mannelijke stof zagen we dan ook bij de shows van Dolce & Gabbana, Micheal Kors en Chanel.  De Laatste van de drie staat natuurlijk bekend om tweed, want Coco Chanel was de eerste designer die deze stof voor haar dameskleding gebruikte. Dit was zeer revolutionair voor die tijd. Tegenwoordig is het tweed jasje van Chanel iconisch geworden en een begrip in de fashion scene.

Geïnteresseerd in een tweed jasje?
Jasje - Liu Jo - €255,00
 
Het seizoen waarin u mag sprankelen komt er weer aan! U heeft vast en zeker wel een paar items met pailletten in uw kast hangen. Geen idee wat u er nu mee moet? De laatste trend laat zien dat een rok met pailletten en een wollige trui een fijne combinatie is. Het is de perfecte i-didn't-put-in-any-effort-look. Alleen ziet u er dan alsnog glamorous uit! Even de trui nonchalant in het rokje stoppen en uw outfit is af!

Shop de look 
1. Malene Birger - Trui - €175,-
2. Scapa - Rok - €155,-