De ruiten kunnen de kast uit! Ze zullen allemaal stralen dit najaar of het nou tartan of houndstooth is. Voor de meeste mensen wordt de ruit geassocieerd met de kilt. Maar deze hippe print werd ook in de fifties zeer stijlvol gedragen. Deze trend is nu terug te zien in verschillende vormen; Jasjes, broeken, jurken en rokken ze zijn geoorloofd dit seizoen. Mix de look met een stoere leren jas of een paar coole bootsen.

1. Rok - Scapa - €149,-
 
Picture
Jack Jenna
Een trend die we dit seizoen veel op de catwalk hebben gezien is: prints en patronen! Of deze nu matchen of niet: de trend keert deze winter 2013 en zomer 2014 zeker terug in modeland. Bekend zijn de items met stippen, zwaluwen, sterren en hartjes. Maar straks wordt het allemaal een stukje opvallender. Azteken prints zijn nu bijvoorbeeld helemaal hot and happening. Vooral omdat de prints met de meest felle kleuren gecombineerd worden en zo fungeren als ultieme eyecatcher! 
 
Chanel brengt denim deze zomer naar een ander niveau.. 
Zo verscheen Cara Delevigne in deze denim dress op de catwalk van het modehuis.
Na Chanel volgden al gauw meer grote ontwerpers die hun creativiteit de vrije loop lieten gaan en allerlei nieuwe denim creaties toonden op de catwalk.  

Zou u deze jurk dragen? Of gaat u liever voor een vertrouwde denim jeans of een spijkerjasje?
 
De zonnebril bestaat al sinds jaar en dag in de meest uiteenlopende kleuren en modellen. Toch is er maar één model dat er altijd al tussenuit gesprongen heeft. De Aviator zonnebril van brillenmerk Ray-Ban. Deze bril werd omstreeks 1936 ontworpen voor Amerikaanse militaire piloten, maar menig celebrity is er sindsdien mee gespot. De nieuwe glazen reflecteren licht en lijken ietwat op een glanzende regenboog. Alleen voor de jongere generatie? Zeker niet! Sterren als Demi Moore, Oprah Winfrey en George Clooney zijn al gek op hun nieuwe aanwinst!

 
Zwart is altijd al onze grootste vriend(in) geweest. De kleur kleedt mooi af, staat eeuwig chique en is eenvoudig met andere kleuren te combineren. Echter, wit maakt de komende periode een zekere comeback op de catwalk. Diverse modeontwerpers als Chloe, Stella McCartney en Valentino (zie afbeelding hieronder) hebben wit op een nieuw voetstuk geheven. Zij stellen dat wit een pure kleur is die de modebewuste vrouw moet durven dragen. Zo is wit natuurlijk wel een besmettelijke kleur en daar waar zwart camoufleert, onthult wit juist alles! Maar wat is het leven zonder een beetje risico? Dare to wear!

Dus voor nu kunt u de donkere kleding lekker achterin uw kast laten hangen. Ga deze zomer voor een all white, radiant look! 
 
Voor de herfst/winter collectie 2013 zijn er drie grote trends waarneembaar in de modewereld. De trends zijn als volgt: de volumineuze rok, een korte top/trui en oubollige schoenen. En dat allemaal in 1 look! Iets teveel van het goede zeggen vele modeliefhebbers. Hieronder is de trend in het jasje van Michael Kors gegoten. Een erg opvallende look, maar wat vindt u zelf?

Bron: dailymail
 
Foto
Amerikaanse juwelier Monique Pean heeft wel iets heel nieuws bedacht, of toch eigenlijk iets wat al eeuwenoud is. De New Yorkse ontwerpt namelijk juwelen met daarin de lang vergeten botten van dinosaurussen! Deze fossielen verwerkt zij in prachtige sieraden, bezaaid met diamanten en witgoud. Ook interesse in een dinosaurusketting? De prijzen variëren tussen de $6,215 en $27,960. 

 
De Wedge sneaker is de schoen van dit moment en vrijwel iedere celebrity is ermee gespot. Ze zijn stoer, elegant en hoog! Deze sneaker heeft namelijk een ietwat onzichtbare sleehak. Drie hoeraatjes voor trendsetter en mode muze Isabel Marant: een comfortabele manier van hakken dragen is geboren! 
 
PictureCivic Duty
Recycling is helemaal van deze tijd. Door veel voedingsmerken wordt dit fenomeen al een gehele tijd gepromoot. Milieubewuste modeproducenten zijn hier nu ook ingesprongen. Recyclebare schoenen, tassen en sieraden schieten als paddestoelen uit de grond. En niet denken dat de items bedoeld zijn voor geiten-wollen-sokken-types!

Neem de kurk tas hieronder bijvoorbeeld. Een luxe reistas die door de stoere afwerkingen niet alleen mooi is, maar ook erg stevig en functioneel. Bovendien is de tas verkrijgbaar in 18 (!) verschillende patronen. Zeg maar 'hallo' tegen originaliteit met een eco randje.





Picture
Eco Tagus - Lagos
 
Er is wederom een nieuwe trend waarneembaar in Nederland: positivity bracelets! Denk hierbij aan geluksarmbandjes, vriendschapsarmbandjes, maar ook de nieuwe Power Angels!

De oprichter van Power Angels, Bruce Hultgren, vindt dat er meer engelen op de wereld nodig zijn. Met deze gedachtegang ontwikkelde hij diverse sieraden die positiviteit uitstralen. 

Elke nieuwe dag brengt namelijk diverse uitdagingen met zich mee, maar met een Power Angels armband wordt u er altijd aan herinnert om het goede in elke situatie te vinden. “They’ve also turned out to be a great conversation starter when people notice them on the wrist.”, aldus Hultgren.

Meer positiviteit in de wereld kan nooit kwaad, dus wij zijn al fan! Zo fan zelfs dat de armbanden binnenkort ook bij Sisera verkrijgbaar zijn!

Nog even een optimistische afsluiter: de lijfspreuk van Power Angels:
Wherever you are and whatever you do. There’s always someone thinking of you!